Mihai Albăstroiu prezent la Gala Persoanelor cu Dizabilități

12 ianuarie 2015


„Avem o problemă dar am depășit-o. Ne dorim ca și societatea să depășească problema pe care o are cu noi.”
Acesta este mesajul despre relația dintre persoanele cu dizabilități psihosociale și societate pe care Mihai Albăstroiu, membru al grupului “Decid pentru mine”, l-a transmis în cadrul celei de-a cincea ediții a Galei Persoanelor cu Dizabilități.

 

Mulți ar crede că persoanele cu dizabilități psihosociale trebuie „lăsate în pace”, scutite de eforturile cotidiene. Totuși, Mihai ne demonstrează contrariul. Nu numai că el și alte persoane cu dizabilități psihosociale sunt apte și dispuse să ia singure deciziile care le privesc, ele sunt pregătite și chiar își doresc să se implice mult mai serios în dialogul dintre societate, stat și grupul pe care îl reprezintă:


„Dispunem de abilitatea de a ne autoreprezenta în raport cu instituțiile publice și cu societatea în ansamblu. Este în beneficiul întregii societăți, ca noi, persoanele cu dizabilități psihosociale, să ne transformăm, din persoane asistate, în cetățeni activi și cu drepturi depline.”

 

Mihai Albăstroiu este una din miile de persoane cu dizabilități psihosociale din România. Mai important decât atat, Mihai este unul din cei cinci membri ai grupului “Decid pentru mine” care au decis să se implice în prima campanie publică din România care promovează dreptul la autoreprezenare al persoanelor cu dizabilități psihosociale.

 

Mihai a participat la Gala Persoanelor cu Dizabilități, difuzate la TVR 1, luni 29 decembrie 2014. Evenimentul premiază cele mai reușite proiecte și activități de promovare a drepturilor persoanelor cu dizabilități din România. În cadrul galei, Mihai a înmânat premiul la categoria „Comunică abilitatea”, care aduce în prim plan cele mai de succes demersuri de promovare a aptitudinilor persoanelor cu dizabilități și a contribuțiilor pe care acestea le aduc societății.