Ghid de recomandări pentru angajarea persoanelor cu dizabilități psihosociale

16 aprilie 2015

Prezentul material este dedicat autorităților publice, angajatorilor sau organizațiilor neguvernamentale implicate în găsirea unor soluții la o serie de întrebări-problemă – Este aptă de muncă o persoană care a trecut printr-o istorie de probleme psihiatrice și psihociale? Și dacă da, cine ar trebui să o ghideze sau să o întâmpine pe piața muncii? Ar trebui să depună un efort de a-și ascunde condiția? Ar trebui angajatorii să se pregătească într-un fel special pentru această relație?
O parte din aspectele practice menționate mai jos vin în întâmpinarea celor în cauză cu răspunsuri concrete, nu numai pentru organizații sau entități, ci și pentru beneficiarii de servicii de sănătate mintală.   Poți vizualiza sau downloada ghidul aici.

Harta accesibilității

24 septembrie 2014

 Aplicația, dezvoltată de Fundația Motivation România, este un instrument dedicat persoanelor utilizatoare de fotoliu rulant, care centralizează date despre spațiile accesibile din România. Pe lângă posibilitatea de a găsi astfel de spații, prin intermediul aplicației se pot și propune noi spații care sa fie evaluate și marcate pe hartă.   Aplicația poate fi accesată aici.