CUM PUTEM ÎMBUNĂTĂȚI VIAȚA PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI PSIHOSOCIALE?
SUBIECTE www.decidpentrumine.ro Forum / SUBIECTE /  

Decontarea consilierii psihologice

Autor activew
Admin 

#1 | Postat: 17 Nov 2014 11:00 | Editat de: activew 
Din luna iunie 2014, conform HG nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014 – 2015 , există posibilitatea decontării de către Casa Națională de Asigurări a consilierii psihologice pentru pacienții care primesc de la medicii specialiști bilete de trimitere către psihologi. Astfel, numărul de ședințe de evaluare psihologică și psihodiagnostic/ consiliere psihologică/ psihoterapie ce poate fi raportat casei de asigurări de sănătate pe lună de către medicul specialist care colaborează cu psihologul este stabilit în raport cu 90 puncte/zi (aproximativ 3 ședințe).
CNAS mai precizează că "prevederile legale în vigoare permit raportarea și decontarea serviciilor psihologice pentru același pacient de către mai mulți medici specialiști".
sursa: Colegiul Psihologilor din România, http://www.copsi.ro/

Echipa Decid pentru mine! va solicita autorităților și instituțiilor implicate (CNAS, COPSI etc.) informații despre cum se aplică aceste prevederi și care sunt cele mai accesibile modalități prin care persoanele interesate pot beneficia de ele.

Autor Raluca Sfetcu
Membru 

#2 | Postat: 27 Nov 2014 17:45 
Nu stiu daca este din 2014...Din cunostintele mele aceasta posibilitate exista de mai multa vreme.

Autor activew
Admin 

#3 | Postat: 17 Apr 2015 14:05 
Hotărârea de guvern care reglementează măsura în cauză a fost adoptată în luna iunie a anului 2014. Este foarte posibil să aveți dreptate și să fi existat o formă de reglementare adoptată anterior care să facă referire la același lucru, însă având în vedere că aceasta este măsura cel mai recent adoptată, ea va fi și cea după care ne vom ghida.

Totuși, dacă dumneavoastră cunoașteți și alte texte de lege care să reglementeze decontarea serviciilor de psihoterapie, v-aș ruga să le publicați și aici. Între timp, am primit vești bune și din presă, semn că lucrurile au început încet să meargă:
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Sedintele+la+psiholog+decontat e+de+casa+de+asigurari

Autor Nicolau Roxana
Membru 

#4 | Postat: 3 Iul 2015 22:24 
Inainte se decontau serviciile de evaluare/psihodiagnostic clinic. Incepand cu Aprilie 2015 (noul contract cadru 2015-2016) se deconteaza consilierea psihologica si psihoterapia la recomandarea medicilor psihiatri si neurologi pe baza Scrisorii Medicale cu conditia ca acel medic sa fie relatie contractuala (raportata si acceptata de CNAS) cu psihologul.

SUBIECTE www.decidpentrumine.ro Forum / SUBIECTE / Decontarea consilierii psihologice Sus
Raspunsul tau Click this icon to move up to the quoted message
 

 ?
Numai utilizatorii inregistrati pot adauga mesaje. Introduceti corect numele de utilizator si parola inainte de a adauga un mesaj, sau inregistrati-va aici.