CUM PUTEM ÎMBUNĂTĂȚI VIAȚA PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI PSIHOSOCIALE?
SUBIECTE www.decidpentrumine.ro Forum / SUBIECTE /  

Dreptul la muncă al persoanelor cu dizabilități psihosociale

Autor activew
Admin 

#1 | Postat: 17 Nov 2014 10:59 | Editat de: activew 
Conform Legii 448/ 2006, persoanele încadrate cu invaliditate de gradul doi nu au drept de muncă (condiție pentru păstrarea pensiei). În cadrul grupului de lucru "Decid pentru mine" ne-am propus o analiză a modului în care persoanele cu invaliditate de gradul 2 și 3 pot activa pe piața muncii.

Autor activew
Admin 

#2 | Postat: 3 Mar 2015 16:38 | Editat de: activew 
Pe parcursul workshopurilor cu persoane-resursă, desfașurate în cadrul proiectului, și a discuțiilor cu specialiști din cadrul Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă (INEMRC - http://www.inemrcm.ro/ ), a fost analizată următoarea legislație:
 Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap ( http://lege5.ro/Gratuit/geytinrsgi/legea-nr-448-2006-privind-protectia-si-promovarea- drepturilor-persoanelor-cu-handicap );
 Legea Nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice ( http://www.mmuncii.ro/pub/imagemanager/images/file/Legislatie/LEGI/L263-2010.pdf )
 Legea Nr. 292 din 20 decembrie 2011 Legea asistenţei sociale ( http://www.mmuncii.ro/pub/imagemanager/images/file/Legislatie/LEGI/L292-2011.pdf )

În primul rând, la nivelul legislației și a instituțiilor statului în domeniu social, se face o distincție importantă între persoanele încadrate în categoria de persoane cu invaliditate și persoane cu handicap (din păcate se folosește în continuare această terminologie).

Invaliditatea este definită, conform Legii 263 și în raport cu capacitatea de muncă:
a) de gradul I, caracterizată prin pierderea totală a capacităţii de muncă şi a capacităţii de autoîngrijire;
b) de gradul II, caracterizată prin pierderea totală a capacităţii de muncă, cu păstrarea capacităţii de autoîngrijire;
c) de gradul III, caracterizată prin pierderea a cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, persoana putând să presteze o activitate profesională, corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de muncă.
Persoanele încadrate în această categorie beneficiază de pensii de invaliditate.


Criteriilor medico-psihosociale de încadrare în grad de handicap sunt prevăzute în Legea 448 și pot fi citite aici - http://www.dizabil.eu/info/content/criterii-pe-baza-carora-se-stabileste-incadrarea-i n-grad-de-handicap .
Persoanele încadrate în această categorie pot beneficia de indemnizații de handicap (grav, accentuat sau mediu), precum și de alte drepturi.

Concluziile analizei

Această diferențiere legislativă între persoanele cu invaliditate și persoanele cu handicap a dus în ultimii ani, în România, la modificări semnificative ale sistemului de acordare a posibilității de muncă salariată sau de acordare și păstrare a pensiilor. Momentan, sistemul românesc este rupt în aceste două faze clar definite de legislație, ceea ce presupune acordarea unor sarcini diferite și instituțiilor românești (roluri diferite pentru cele două categorii de beneficiari).

Până la noi modificări legislative, beneficiarii încadrați în categoria persoanelor cu invaliditate de gradul 1 și 2 nu au deloc dreptul la prestarea unor activități cu scop lucrativ fără a-și pierde dreptul la pensia de invaliditate.
Evoluția individuală a fiecărui pacient în timp – trecerea de la gradul 2 la gradul 3 sau invers și chiar redobândirea capacității de muncă - se face prin revizuire medicală într-un interval de la un an la trei ani. Mai multe detalii aici - https://www.cnpp.ro/pensia-de-invaliditate.

Din păcate, pe lângă legislația greoaie și evoluția personală a capacității de muncă, accesul pe piața muncii a persoanelor cu dizabiltăți psihosociale este influențată și de multe ori îngreunată de:

- gradul scăzut de cunoaștere și de deschidere a angajatorilor români, fie ei privați sau instituții publice, față de persoanele cu invaliditate și handicap. Maturitatea angajatorilor români în acest domeniu este la cote relativ scăzute față de alte țări europene unde linia evoluției de la statutul de persoană cu capacitate redusă de muncă la persoană angajată cu normă întregă este extrem de bine și complex evaluată și, de asemenea, urmărită de personal specializat, astfel încât locurile de muncă oferite de angajatori sunt în concordanță cu nevoile și dorințele persoanelor cu grad de invaliditate sau handicap;
- nivelul salarial scăzut din România și, încele mai multe cazuri, costurile tratamentului medicamentos obligă chiar și persoanele care devin apte de muncă să prefere încadrarea în continuare la o pensie de invaliditate pentru siguranța unui venit lunar (pensie) stabil și a păstrării facilităților de transport, fiscale etc.
- numărul scăzut de unități protejate pentru persoanele cu handicap sau invaliditate. De-abia în ultimii ani au apărut și în România unități economice protejate, dezvoltate în principal de organizații sociale și cu fonduri europene. E nevoie de sprijin și implicare constantă din partea instituțiilor statutului (de ordin legislativ și financiar) pentru ca exemplele de bună practică în derularea și dezvoltarea de unități protejate să poată crește și dezvolta pe teritoriul României.
- numărul scăzut de Centre comunitare (cum ar fi centrele comunitare de sănătate mintală, laboratoarele de sănătate mintală etc.), dezvoltate în beneficiul persoanelor cu grad de invaliditate sau handicap. În România s-au înființat și funcționeză un număr redus de asemenea centre – în special în zone urbane dezvoltate - unde beneficiarii pot să participe la activități diurne terapeutice sau de dobândire a abilităților de viață, pot fi evaluate periodic și interdisciplinar. În cadrul acestor centre pot fi implementate, de asemenea, programe de inserție sau re-inserție pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități psihosociale.

SUBIECTE www.decidpentrumine.ro Forum / SUBIECTE / Dreptul la muncă al persoanelor cu dizabilități psihosociale Sus
Raspunsul tau Click this icon to move up to the quoted message
 

 ?
Numai utilizatorii inregistrati pot adauga mesaje. Introduceti corect numele de utilizator si parola inainte de a adauga un mesaj, sau inregistrati-va aici.